English
Начало Жури и процес Категории Номинации Регистрация Допуснати кандидати Партньори Контакти Галерия
Владимир Борачев
Владимир Борачев е усмихнат, енергичен и заразителен лидер, коуч и лектор. Той има зад гърба си солиден професионален опит в развитието и мотивирането на 12 успешни екипи в сферата на продажбите и бизнес управлението в три водещи организации – Xerox, Avon Cosmetics и Американския Университет в България (АУБ).
От 1995 г. до 2005 г. Владимир работи за Xerox Corporation в региона на Централна и Източна Европа, Египет и Турция. За периода преминава през девет различни позиции, от които седем ръководни. На последната си длъжност отговаря за едно от трите основни бизнес направления на фирмата - Xerox Engineering Systems - за Централна и Източна Европа, Египет и Турция.
През 2005 г. Владимир Борачев се присъединява към екипа на Avon Cosmetics в региона на Централна и Източна Европа, като Търговски директор за България, a в последствие и за Македония и Албания. От края на 2007 г. той поема фирменото управление за трите държави, а от средата на 2009 г. вече е Управляващ директор за България, Унгария, Сърбия, Македония, Албания и Черна гора. От март 2013 г. до октомври 2014 г. Владимир е зам.-ректор „Институционално развитие” в Американския Университет в България.
Паралелно с ръководните си ангажименти, от 1997 г. Владимир Борачев развива активна дейност в България в областта на обучението и консултациите. На база на богатия си ръководен опит, през последните години той рaботи с лидери от различни нива като коуч и ментор. От 2010 г. Владимир преподава курс по „Бизнес комуникация” в Магистърската програма за ръководни кадри (EMBA) на АУБ.
Владимир притежава степен Бакалавър по Бизнес Администрация от Американския Университет в България и Магистърска степен по Бизнес Администрация (MBA) от IESE Business School, Испания. Той е акредитиран сертифициран коуч (ACC) към Международната Коуч Федерация (ICF) и член на борда на “Ай Си Еф България” (ICF Bulgaria Chapter). Владимир приема за свой най-голям професионален успех мотивацията и развитието на успешни екипи и лидери.

©2021 bapm.bg. Всички права запазени.